Spännande kval till matematiktävlingen Pythagoras Quest på Europaskolan Rogge

På bilden från vänster: Gustav Sjögren, Ebba Svanberg och Sixten Wallin som alla går i klass 8s.

Då var det åter igen var det dags för våra duktiga elever som läser spetsutbildningen MA/NO från årskurserna 7 – 9 att delta i kvalet till matematiktävlingen Pythagoras Quest. De tre elever som får bäst resultat får bilda ett lag och representera Europaskolan Rogge i distriktstävlingen som går av stapeln i februari 2023.

Klara för final är:
Bäst gick det för Sixten Wallin som går i klass 8s, som fick hela 14 poäng. Strax därefter kom Ebba Svanberg även hon i klass 8s, med fina 13 poäng.

På delad tredje plats kom fyra elever, som får göra upp i en utslagstävling och det är: Gustav Sjögren i klass 8s och sedan är det Alexander Berterud, Albin Sjöholm och slutligen Hanna Lundström som alla går i klass 9s.

Från vänster i bild: Alexander Berterud, Albin Sjöholm och Hanna Lundström alla från klass 9s.

Vi önskar de elever som ska göra upp i utslagstävlingen lycka till och gratulerar Sixten och Ebba som är klara för distriktsfinalen.


Om Pythagoras Quest

Varje år går arrangeras Pythagoras Quest – Sveriges största lagtävling i matematik för högstadiet. Målet är att lyfta betydelsen av att vara bra på matematik för framtidens arbetskraft, en idé som Handelskammaren och Malmö Borgarskola står bakom.

Matematiktävlingen startar med individuella kvaltävlingar. De tre elever som fått bäst resultat på varje skola får sedan bilda ett lag och representera skolan i distriktsfinal. Vinnarna i distriktsfinalen tävlar vidare i den stora riksfinalen som avgörs på Malmö Borgarskolan i Malmö.

Läs mer om Pythagoras Quest > 
Läs mer om Europaskolan Rogges spetsutbildningar >