Roggespelen – en dag med friidrott för mellanstadiet på Europaskolan Rogge

Fredagen den 18 september var det premiär för en ny tradition på Europaskolan Rogge, nämligen Roggespelen. Det blev en lyckad dag för mellanstadiet, fylld av friidrott på Vasavallen.

Det var en solig höstdag som våra elever i årskurs 4–6 samlades för friidrottsdag. Det var dags för Roggespelen, en ny tradition för mellanstadiet där vi både har friidrottskamp och provar på olika grenar i friidrott.

Tävlingsgrenarna i Roggespelen 2020 var tre: längdhopp, 60 meter löpning och kast med liten boll. Engagemanget var stort hos de tävlande som gjorde upp om både ”bästa klass” och ”bästa poängplockare” i varje klass.

Som prova på-grenar kunde eleverna testa spjut och kulstötning. Givetvis tog vi även paus för mat och fika i det vackra vädret.

Dagen avslutades med stafett, en spännande aktivitet som barnen älskar. Här tävlade sex pojkar och sex flickor från varje klass – och alla årskurser mötte varandra.

Många skratt blev det också förstås. Det märks att sådana här dagar stärker sammanhållningen. Att vara utomhus en hel dag gör också gott för både kropp och knopp!

Tack allihop för en härlig dag med Roggespelen!