Roggeandan på topp vid skolstart för Europaskolan Rogge

Nu är vi i full gång med höstterminen på Europaskolan Rogge! Som alltid startade vi med School’s In, följt av Roggedagen – två glädjefyllda dagar med Roggeandan på topp.

Skolstart på Europaskolan Rogge betyder School’s In. Som traditionen bjuder, inleder vi varje hösttermin med ett uppstartsmingel för att göra olika aktiviteter och lära känna varandra.

Måndagen den 17 augusti var det dags. Då samlades förväntansfyllda elever och personal utomhus för att fira in det nya läsåret. I år blev det mer utspridda aktiviteter (klassvis) än vanligt, med anledning av den rådande pandemin. Men stämningen var densamma!

Varje elev fick en festis och en mugg med popcorn, och så väntade roligheter som mattekluringar, tipspromenad, kubb och besök i fotobås. Alla klasser fick även träffa sin mentor för information om veckan och terminen.

Extra festlig blev dagen för årskurs 9. Enligt traditionen har de sitt eget vip-område med ”lyxigare” dryck och snacks.

Delikat korvbuffé dukades dock upp för alla, tillagad av skolans egna kockar. Det är inte alla skolor som har sitt eget tillagningskök och en skolmåltid utöver det vanliga!

Tisdagen den 18 augusti var det dags för den traditionella Roggedagen. Vädret bjöd på strålande sol när hela skolan samlades på Vasavallen, för tävlingar i nio olika ”grenar”. Här var det, som alltid, fokus på samarbete och gemenskap.

Vanligtvis ordnar vi tävlingar i årskursblandade grupper, men i år gjorde vi på ett annat sätt. I stället höll klasserna ihop i mindre grupper, något som också blev mycket lyckat. Årskurs 4 och 7 – de nya klasserna – fick därmed möjlighet att umgås med sina nya klasskamrater i helklass hela dagen.

Roggedagen blev en glädjefylld dag med fokus på Roggeandan – den fina anda med samarbete, empati och kamratskap som råder på vår skola. Det är alltid lika roligt att träffa både gamla och nya vänner inför ett nytt läsår.

Tack allihop för denna lyckade terminsstart! Nu ser vi fram emot ett fortsatt spännande och roligt läsår tillsammans.