Glädje och nostalgi på årets skolavslutning
för Europaskolan Rogge

Nu har de lämnat högstadiet, årets nior på Europaskolan Rogge. Torsdagen den 10 juni hade de sin traditionella lunch och därefter skolavslutning i Djäknehallen, medan övriga elever samlades klassvis på skolan. Tillsammans skapade vi återigen en minnesvärd dag, trots annorlunda förutsättningar. Stort tack till er alla!

Vanligtvis brukar Europaskolan Rogge ha skolavslutning i Strängnäs ståtliga domkyrka men på grund av rådande restriktioner fick vi göra på annat sätt. Precis som förra året delade vi upp oss, så att avgångseleverna fick sin egen avslutning. Den livesändes också på Facebook, så anhöriga kunde följa allt på distans.

Skolavslutning för årskurs 9 i Djäknehallen

Niorna samlades även i år i Djäknehallen, för traditionell lunch följd av skolavslutning. Lokalen är gymnasiet Europaskolan Strängnäs aula, som ligger i den drygt 100 år gamla Djäknegården invid domkyrkan. Först samlades de finklädda eleverna för mingel utanför, innan det var dags att gå in i den sommarsmyckade salen.

Vid vackert dukade bord avnjöt niorna en delikat meny, tillsammans med sina lärare. Under måltiden fick alla öva sin sångförmåga och båda klasserna höll mycket uppskattade tal. Ytterligare en elev höll också ett fint tal som avslutades med att samtliga sjöng Sveriges nationalsång. För maten stod förstås skolans egna kockar, som alltid serverar god och näringsrik mat lagad från grunden. Utanför stod sommaren i full skrud, och flera elever passade på att gå ut en stund i det vackra vädret mellan rätterna.

Så inleddes själva skolavslutningen, där flera lärare talade till sina avgångsklasser. Många känslor blev det förstås, med allt från glädje till vemod och nostalgi.

Varvat med sång och musik, blev det också utdelning av stipendier och priser till de elever som särskilt utmärkt sig under året och skoltiden.

Slutligen avslutade rektor Christoffer Bergfors dagen med ett sommartal, innan de sista priserna delades ut. När eleverna sedan fått sina slutbetyg i handen, var det dags att lämna både Djäknehallen och högstadietiden.

Skolavslutning för årskurs 4–8 i klassrummen

Årskurs 4–8 hade även i år sina avslutningar i klassrummen på skolan, tillsammans med mentorerna. Vacker sång och musik blev det här också, via förinspelat material. Inte minst fick alla en mycket trevlig stund tillsammans innan det var dags att gå på lockande och välförtjänt sommarlov.

Stort tack vill vi säga till er alla: elever, personal och vårdnadshavare! Nu önskar vi er en riktigt skön och avkopplande sommar och ser fram emot att ses i höst igen. Till våra nior säger vi varmt lycka till på er fortsatta väg i livet!

Foto: P-O Rosén, Strängnäs

Fler bilder från niornas skolavslutning finns på Europaskolan Rogges Facebooksida.
Där kan du även se livesändningen i efterskott. >