Gemensam språkdag för årskurs 9 från Gripsholmsskolan och Europaskolan Rogge

Speeddejting, filmdiskussion, salsa och stadsvandring på spanska, franska och tyska – det fick våra nior prova på förra veckan. Då arrangerade vi nämligen en språkdag, i samarbete med Gripsholmsskolan i Mariefred. Att öva på att tala olika språk med andra än klasskamraterna var tanken. En mycket lyckad dag!

Det är språklärarna på Europaskolan Rogge och Gripsholmsskolan som tillsammans har startat ett projekt med gemensamma språkdagar. Den 16 januari bjöd vi in eleverna från Mariefred till oss för en riktig heldag inom franska, tyska och spanska, där vi också åt lunch och fikade tillsammans.

För våra elever i spanska och tyska började dagen med en stadsvandring, där temat var att presentera Strängnäs på respektive målspråk.

Samtidigt fick eleverna som läser franska ha speeddejting på målspråket, för att lära känna varandra lite bättre. Eftersom temat var just samtal, stod också tipspromenad och fler pratövningar på programmet.

På eftermiddagen såg eleverna filmer på respektive språk. När det sedan var dags att diskutera filmerna var det självklart spanska, franska eller tyska som gällde. Spanskeleverna fick dessutom prova på att dansa salsa!

Vilken språkdag vi hade – självklart med många skratt! Fantastiskt bra jobbat och pratat, alla elever. Tack för besöket också, Gripsholm! Nu ser vi på Europaskolan Rogge fram emot att även besöka er, i slutet av terminen.