Framgångarna fortsätter på Europaskolan Rogge med en första plats och en elfte plats i matematiktävlingen Pangea

För en tid sedan berättade vi om att ett flertal av våra elever deltagit i matematiktävlingen Pangea, och att många av dem glädjande nog gick vidare till final. Nu har finalen avgjorts och vi har två elever som går i 8spets som är bland de 10 bästa i Sverige i årskurs åtta.

Det är Gustav Sjögren som fick full pott i första omgången med 33 poäng. Även i finalen fick han full pott med imponerande 39 poäng. Det betyder att han tog hem en stålande första plats och var ensam av alla tävlande om att kamma hem maxpoängen.

Sixten Wallin fick 24 poäng i första omgången och hela 34 poäng i finalomgången, det placerar honom på en finfin plats bland de topp tio bästa.

Den 18 februari var det dags för pris- och stipendieutdelning. Ceremonin hölls i Gymnastik- och idrottshögskolans aula på Lidingö (Stockholm) där det också utöver prisutdelningen bjöds på inspirerande föreläsningar och en härlig musikföreställning.

Stort grattis till er Gustav och Sixten, för era fina prestationer! Grattis också till Anna Mustafa vår engagerade lärare, som undervisar i matematik och fysik.

Läs tidigare inlägg om Pangea här >
Här hittar ni alla resultat från tävlingen >