Europaskolan Rogge vidare till semifinal i matematiktävlingen SigmaÅtta


Vi är så stolta över våra åttondeklassare som läser Ma/NO spets på Europaskolan Rogge! De var nämligen bland de 10 bästa kommunvinnarna i Sverige och har därmed tagit sig vidare till semifinal i matematiktävlingen SigmaÅtta. Det firas lite extra med goda smörgåsar och smoothies. Bra jobbat allihop!

SigmaÅtta är en klasstävling där alla i klassen samarbetar och hjälps åt att lösa 8 uppgifter. Tävlingen avgörs vid två tillfällen, den första i november, och den andra i januari. De 10 bästa kommunvinnarna i Sverige går sedan vidare till en nationell semifinal där de tre bästa går till final. Sverigevinnaren får vara med i den nordiska finalen i något av de nordiska länderna.

Semifinalen består av flera olika delar, bland annat en problemlösning och en fördjupningsuppgift som detta år handlar om ellipser.  Hela klassen kommer att göra detta fördjupningsarbete under februari, mars och en bit in i april. Resultatet av det gemensamma arbetet skickas sedan in till tävlingen.

Semifinalen fortsätter sedan på KTH i Stockholm den 20 april, då fyra representanter från klassen tävlar på plats med en utställning och en muntlig presentation av det gemensamma arbetet.

De tre lag (av tio) som får bäst resultat i semifinalen, gör sedan upp i final den 21 april. Övriga lag får då utgöra publik. Tävlingen kommer också att sändas digitalt,  så att klasskamraterna på skolorna runt om kan vara med och heja på.

Ett stort grattis till hela klassen så här långt!  Det ska bli mycket spännande att följa er vidare genom tävlingen.