Annorlunda men lyckad skolavslutning för Europaskolan Rogge

Den 12 juni började sommarlovet för Europaskolan Rogge. Årets skolavslutningar hölls på ett annorlunda vis, utifrån rådande situation. I år samlades vi inte i Strängnäs domkyrka utan delade upp oss, så årskurs 9 fick sin egen avslutning. Den gick av stapeln i Djäknehallen medan övriga årskurser samlades klassvis på skolan. Men tillsammans har vi ändå skapat både minnesvärda och stämningsfulla ceremonier. Varmt tack allihop!

Klass 9A rundade av sin tid på Europaskolan Rogge genom att tälta med sina mentorer på en ö. Ett dygn fullt av positiv energi och glädje tillsammans.

Sista veckan för våra nior fylldes i övrigt av spex. Niorna tävlade då bland annat i stafett och brännboll utklädda enligt nytt tema varje dag, såsom ”yrke”, ”maffia” och ”pyjamas”.

Niorna hade också sin traditionella avslutningslunch, som blev en otroligt fin och känslosam stund. Den innehöll skratt, god mat, rim och mer eller mindre skönsjungande lärare, precis så som en perfekt niornas lunch ska vara.

Skolavslutning för årskurs 9 i Djäknehallen

En nyhet detta år var att niorna hade sin skolavslutning i Djäknehallen. Det är gymnasiet Europaskolan Strängnäs aula, som ligger i den drygt 100 år gamla Djäknegården invid Strängnäs domkyrka. Här samlades de finklädda eleverna för mingel, innan det var dags att gå in i den sommarsmyckade salen. Alla undervisande lärare fanns också på plats, liksom skolledningen.

Så följde en mycket stämningsfull avslutningsceremoni med elevtal och rektorstal varvat med vacker musik och sång, framförd av våra egna elever. Det blev också traditionsenlig utdelning av stipendier och övriga utmärkelser. Avslutningsvis fick varje elev ta emot sitt slutbetyg av rektor på aulans scen.

Hela skolavslutningen livesändes också på Facebook, då nära och kära inte kunde närvara i år. Efter det mycket lyckade evenemanget, var det stolta och glada elever som lämnade både Djäknehallen och högstadietiden, på väg mot en spännande framtid.

Skolavslutning för årskurs 4–8 i klassrummen

Årskurs 4–8 hade sina avslutningar klassvis på skolan, tillsammans med sina mentorer. Här fick även de avnjuta vacker sång och musik, via förinspelat material. Ett annorlunda men uppskattat och mysigt alternativ! Sedan var det dags att öppna porten mot ett lockande och välförtjänt sommarlov.

Stort tack för det här läsåret allihop: elever, personal och vårdnadshavare! Vi önskar er en riktigt skön och avkopplande sommar och ser fram emot att ses i höst igen. Till våra nior vill vi säga varmt lycka till på er fortsatta väg i livet!

Foto: P-O Rosén, Strängnäs