Festlig och fartfylld skolstart på Europaskolan Rogge

Nu är de på plats inför höstterminen, våra elever på Europaskolan Rogge. Som vi har längtat efter att träffa dem alla! Precis som tidigare år startade vi med festliga School’s In, följt av klassens dag och Roggedagen – allt med stämningen på topp.

Onsdagen den 18 augusti var det äntligen dags för skolstart på Europaskolan Rogge, efter ett långt sommarlov. Det blev en spännande nystart för våra yngsta elever och ett glädjefyllt återseende för oss andra.

Enligt traditionen började vi med School’s In, som är ett festligt uppstartsmingel på skolgården. Med popcorn och festis som energikick, trotsade vi regnet och fick en härlig dag tillsammans.

Dagen därpå var det klassens dag, med olika aktiviteter i varje klass. Fokus här låg just på klassen samt trygghet och gemenskap. Eleverna fick också förbereda sig inför terminens kunskapsinhämtning.

Som avslutning på veckan följde ännu en tradition: Roggedagen. Då samlas vi på Vasavallen för tävlingar i olika grenar, där samarbete och gemenskap står i centrum. Vanligtvis ordnar vi tävlingar i årskursblandade grupper men med anledning av rådande omständigheter tävlade eleverna i stället klassvis i år. Alla kämpade väl, och vi fick återigen se bevis på hur denna dag leder till både glädje och ökad sammanhållning.

Tack allihop för en lyckad skolstart! Nu ser vi fram emot ett fortsatt spännande, lärorikt och roligt läsår.

Varmt välkomna till Europaskolan Rogge!