Välkommen på föreläsning den 13 januari kl 18.00, med Per Kornhall: ”Vad ska vi ha skolan till egentligen?”

Foto: Staffan Claesson

Sverige står inför ett vägskäl: Vad kommer att hända inom skolan de närmaste åren? Just nu går debattens vågor höga, med många åsikter om vad som är bäst för skolan. Detta är ämnet för vårterminens första öppna föreläsning inom Lärarfortbildningen genom ämnesmässig samverkan (LÄS). Allmänheten är också välkommen att delta!

Kom och lyssna till skoldebattören och författaren Per Kornhall, som tar en titt på vart den svenska skolan är på väg. Per Kornhall är doktor i systematisk botanik och har själv en bakgrund som gymnasielektor i biologi och kemi. Han har även tjänstgjort som skolstrateg samt varit undervisningsråd vid Skolverket. Vidare har han skrivit ett flertal böcker om vårt lands skola och dess utveckling.

Under kvällens föreläsning tar Per Kornhall ett helikopterperspektiv på den svenska skolans framtid. Det är många som har åsikter i dagens debatt kring frågor som PISA-resultat, lärarbrist, skolval och marknadsstyrning. Tillsammans med Per Kornhall får vi en överblick på läget och de utredningar som är på gång.

Föreläsningen hålls måndagen den 13 januari, kl 18.00 i Djäknehallen som är Europaskolan Strängnäs aula. Föreläsningsserien är gratis och öppen för allmänheten.

Varmt välkommen!

Läs mer om fortbildningsprojektet för lärare här > 
Läs mer om Per Kornhall här > 

8