Skolstartsvecka med avslutande Sjöfest på Europaskolan Strängnäs

Nu är vi äntligen i gång med höstterminen 2023 på Europaskolan Strängnäs efter en fantastisk skolstartsvecka, då vi välkomnat och introducerat våra nya elever och hälsat våra tidigare elever välkomna tillbaka. Veckan avslutades enligt tradition med den legendariska Sjöfesten på Ångbåtsbron.

Förväntansfulla och kanske lite nervösa, samlades våra nya ettor i skolans aula, Djäknehallen. Väl på plats hälsades de nya eleverna välkomna av Europaskolan Strängnäs rektor Marcus Lindvall, innan de fick ta del av grundläggande information från skolledningen. Dessutom fick eleverna många bra tips på hur man bör planera sin tid på gymnasiet för att både nå målen och samtidigt ha roligt!

När skolans lärare hade presenterat sig följde alla med sina mentorer för att fortsätta inledningen i respektive klassrum. Där fick eleverna också information om mer praktiska frågor, såsom nyckelbrickor, skåp och mattider för de olika klasserna.

Därefter följde terminens första lunch och eleverna fick bekanta sig med skolans matsal som ligger i den tidigare järnhandeln, där det serverades hemlagad och delikat mat. Flera passade också på att besöka Ångbåtsbron, där det utöver fika med mera också erbjuds frukost varje morgon i skolans café.

Sedan väntade en rundvandring på Stadscampus (så kallar vi skolans område, där varje program har sitt eget hus) och lite teambuildingövningar, allt för att eleverna skall lära känna både sin skolmiljö och varandra bättre.

Detta var bara ettornas dag, på tisdagen hälsade vi också våra tvåor och treor välkomna tillbaka.

Skolstartsveckan avslutades som nämnts med den traditionsenliga Sjöfesten. I helt okej väder för att vara denna sommar, avgjordes årets kajakpaddeltävlingar under stor dramatik. Varje klass hade fått utse sina egna tävlingsrepresentanter. Stämningen var mycket hög när de tävlande hejades fram av sina klasskamrater. Vädret inbjöd också till ett och annat dopp i Mälaren. En mycket lyckad avslutning på terminens första vecka.

Vi vill tacka er alla för en härlig skolstartsvecka och Sjöfest. Det är lika roligt varje år att se hur osäkerheten från starten blir som bortblåst under den inledande veckan.

Under den andra skolveckan arrangerade studentkommittén en inspark för de nya ettorna. Klasserna har fått genomföra diverse uppdrag för att samla poäng och i slutet av veckan korades en klass som vinnare. Uppdragen har varit av varierande karaktär med fokus på att öka gemenskapen mellan eleverna. Uppdragen har utförts samtidigt som eleverna har klätt ut sig i olika teman så som film, yrken eller färg.

Foton: P-O Rosén, Strängnäs.

Ser fler bilder från skolstarten på Europaskolan Strängnäs Facebooksida >
Läs mer om skolmåltiden på Europaskolan Strängnäs >
Läs mer om skolans stadscampus >