Johan H Larson nomineras till årets Guldklubba för sitt styrelsearbete på Europaskolan Utbildning AB

Vi är idag glada att kunna berätta att Johan H Larson, VD och tillika styrelseordförande i Europaskolan Utbildning AB, är nominerad till Guldklubban 2022. Läs mer om motiveringen och om priset Guldklubban i pressmeddelandet nedan.

På bilden från vänster: Jeanette Hellgren, Johan H Larson och Henrik Malmlöf, SEB

Pressmedelande 22 11 28

Guldklubban 2022 – Johan H Larson prisad ordförande i region Mälardalen

Guldklubban instiftades 2005 och är en årlig utmärkelse för förtjänstfullt ordförandeskap. Syftet är att lyfta fram goda exempel och visa hur en styrelseordförandes uppgifter utförs på ett förtjänstfullt sätt. I region Mälardalen är det StyrelseAkademien, SEB och Deloitte som tillsammans delar ut nomineringen.

Under en lunch i Strängnäs tidigare idag tillkännagavs regionens nominering till Guldklubban 2022.

Johan har varit med från första början och har starkt bidragit i utvecklingen av verksamheten till att bli en koncern med fler bolag och med en stiftelse på toppen. Själva stiftelsen bildades i Strängnäs 1993.

Johan har professionaliserat styrelsearbetet och de arbetar enligt ”styrelsearbetets ABC”, en tydlig struktur finns upprättad i koncernen, styrelsemötena är välplanerade, han kallar till möten i tid och ser till att alla rapporter finns på plats och följs upp. Tidigt infördes en digital plattform för att samla all relevant information. Detta skapar ordning och reda samt ger ett gott arbetsklimat, för alla.

Stort grattis till Johan H Larson, ordförande i Europaskolan Utbildning AB.

– Johan är en utmärkt förebild när det gäller ordföranderollen. Han är social, bestämd, håller fast vid beslut, lyssnar, är inkluderande och balanserar allt på ett klokt sätt. Han är genuin i sitt engagemang där människan är, och alltid kommer vara, i centrum, säger Jeanette Hellgren, verksamhetsledare StyrelseAkademien Mälardalen.

Vidare menar Jeanette att Sverige har många kvalificerade ordföranden som har ett avgörande inflytande på företagets utveckling. När företagen utvecklas eller står inför tuffa beslut sätts företagets ordförande på prov.

Ordförandens roll ökar i betydelse för företag av alla storlekar och Guldklubban utdelas därför i två klasser – en för noterade bolag och en för onoterade bolag. Utmärkelsen delas ut vid ett nationellt evenemang i Stockholm 1 december 2022.

För ytterligare information kontakta Jeanette Hellgren på telefon 016-550 00 25

Information om kriterier och tidigare vinnare hittar ni här >