Fina resultat för Europaskolan Rogge i 2024 års Kängurutävling i matematik

Den världsomspännande Kängurutävlingen i matematik har ägt rum under våren. Traditionsenligt har även eleverna på Europaskolan Rogge deltagit – med mycket gott resultat. Det blev nämligen flera pallplatser för våra duktiga elever.

Den 21 mars samlades elever från årskurserna 7 och 8 som läser Ma/NO spets i Djäknehallen, för att delta i årets Kängurutävlingen. De fick dessutom en inspirerande föreläsning om allt från randvinkel, medelpunktsvinkel, Pythagoras sats, relativ hastighet till relativitetsteorin av Ted och Erik som är lärare på Europaskolan Strängnäs till vardags. Eleverna i årskurs 9s fick tävla dagen efter eftersom de hade nationellt prov på schemat för dagen. I tävlingen deltog även elever frånklasserna 5b och 6a och några elever från 8c som inte läser spets.

Nu har resultaten äntligen kommit och det visar sig att det åter igen har gått bra för våra elever. Här är alla pristagare från Europaskolan Rogge, indelade efter tävlingskategori:

Benjamin – årskurs 5–7
Delad fjärde plats: Maxime De Lafonteyne, klass 7s

Cadet – årskurs 8–9 
Andra plats: Albin Norman, klass 9s
Delad femteplats: Gustav Sjögren, klass 9s
Delad femteplats: Ebba Svanberg, klass 9s


Maxime De Lafonteyne i klass 7s.


Från vänster i bild: Albin Norman, Gustav Sjögren och Ebba Svanberg alla i klass 9s.

Stort grattis till er alla!


Kängurutävlingen är en av världens största matematiktävlingar med mer än sex miljoner deltagare i mer än 60 länder. Målet är att främja och öka ungdomars intresse för matematik.

Tävlingen består av 24 uppgifter som löses på 60 minuter utan hjälpmedel där varje rätt svar ger tre, fyra eller fem poäng beroende på svårighetsgrad. De tävlande är indelade i olika kategorier baserat på ålder.