Dags för årets studentbal på Sundbyholms Slott för Europaskolan Strängnäs avgångselever

Den 2 juni var det dags för en mycket efterlängtad studentbal för Europaskolan Strängnäs elever och lärare, som högtidsklädda samlades för en mycket minnesvärd eftermiddag och kväll med mingel, middag, många tal och dans. 

Som vanligt har det fixats och ordnats in i det sista, men så småningom är festkommitténs alla förberedelse inför balen är klara och när alla anhöriga har samlats på planen framför slottet, är det äntligen dags för årets bilkaravan att sakta rulla upp mot röda mattan vid entrén och släppa av de förväntansfulla festdeltagarna.

Vädret visar sig från sin allra bästa sida och solens strålar lyser i kapp med de finklädda eleverna och stämningen är mycket god när det minglas på slottsbacken.

I väntan på att dörrarna in till kvällens festligheter och middag ska slå upp passar vi på att samla alla för den traditionella balbilden ”Rektors samling” som sker vid slottsgaveln.

Så är det äntligen dags! Dörrarna öppnas och alla gäster kan ta plats i den vackra matsalen. Under förrätten som bestod av en utmärkt toast skagen, började våra värdar för kvällen toastmaster Jacob Lönnebring och toastmadame Tara Korpy att beta av talarlistan – och det var en gedigen lista. En talare från varje klass och många lärare stod på tur.

Mellan varmrätten och efterrätten fortsatte sedan talen och till slut tackade toastmastern köket för en fin måltid och ”taffeln!” bröts för att förbereda lokalen inför dansen. Många av festdeltagarna passade på att ta en nypa frisk luft och sökte sig ner mot stranden i den vackra försommarkvällen.

Kvällen fortsatte sedan med dansen – och skolans tradition är att alltid börja med en vals. Sen blev det allt modernare tongångar och när rektor lämnat balen for kavajerna raskt av. Glädjen lyste över dansgolvet och ljudnivån ökade markant när alla skakade loss samtidigt.

Tusen tack till alla för ännu en bal på slottet, som var alldeles, alldeles underbar!

Fotograf: P-O Rosén, Strängnäs

Många fler bilder hittar du på Europaskolan Strängnäs Facebooksida >
Bilder från tidigare års studentbaler finns på sidan Studentbalen här på skolans webbplats >