Åter igen en stämningsfull och traditionell skolavslutning på Europaskolan Rogge

Fredagen den 10 juni var det dags för skolavslutning i Strängnäs domkyrka – en både stämningsfull och vacker högtid, med mycket känslor.

Europaskolan Rogges skolavslutning 2022 inleddes med samling på kyrkbacken, där finklädda elever och personal minglade med vänner och anhöriga.

Så var det dags att klassvis tåga in i katedralen. Våra duktiga värdar tog emot, medan kyrkbänkarna fylldes. Precis som innan pandemin var det helt fullsatt!

Sommarkänslan infann sig direkt, till tonerna av den första psalmen: ”I denna ljuva sommartid”. Prästen Catharina Carlsson inledde sedan, genom att hälsa oss alla välkomna.

Därefter fick vi njuta av vacker sång och musik, framförd av våra duktiga elever. Vi blir alltid lika imponerade av de talanger som ryms i vår skola.

Enligt traditionen höll sedan rektor Christoffer Bergfors tal, då han med några väl valda ord tackade eleverna för det gånga skolåret och önskade alla en fin sommar.

Som tidigare år delades det även ut ämnespremier och stipendier till de elever som särskilt utmärkt sig under läsåret och skoltiden.

Extra högtidlig var förstås dagen för niorna, som nu lämnar oss för att gå vidare i livet. Här märktes tydligt insikten om att avskedet var inne, och en och annan tår syntes i ögonvrårna. Till er vill vi säga att vi kommer att sakna er, och önskar er all lycka inför framtiden.

Tack för det här läsåret. Nu önskar vi er alla en riktigt skön och avkopplande sommar!

Fotograf: Noor Murtadha, Strängnäs

Fler bilder hittar ni på vår Facebooksida >
Obs! Alla bilder får laddas ner och användas fritt för privat bruk.