Månadens Roggeelev, september 2019 – Elis Duus-Otterströ

Rektor Stefan Enjebo och biträdande rektor Anna Malmrot med Månadens Roggeelev Elis Duus-Otterström.

Nu har vi utsett höstterminens första Månadens Roggeelev. Utmärkelsen för september månad går till en elev i årskurs 6. Han lever verkligen upp till skolans värderingar, både genom sina studier och sitt sätt att vara.

Månadens Roggeelev i september 2019 är Elis Duus-Otterström, som går i klass 6c. Så här lyder vår motivering:

“Elis har ett stort hjärta för både sina studier och sina kamrater. Hans drivkraft smittar av sig och han stöttar såväl i som utanför klassrummet. Han är alltid glad, ödmjuk och visar respekt inför alla han möter. Han har ett fantastiskt tålamod och är en väldigt uppskattad kamrat. Elis är noggrann och ambitiös i allt han tar sig för, Elis är en lysande Roggeelev.”

Grunden till Månadens Roggeelev är enkäten om trygghet och studiero som görs varje år på Europaskolan Rogge. I enkätsvaren har trygghetsgruppen analyserat fram önskningar från eleverna hur de vill att de ska vara mot varandra. Det här är de definitioner vi utgår ifrån när vi ska utse Månadens Roggeelev:

En sann Roggeelev

• har ett vårdat språk och talar juste till elever och personal
  • är en förebild för andra elever
  • är en bra kompis och uppmuntrar och ser andra elever
  • har en positiv inställning och sprider den till andra
  • säger hej till andra elever och personal på skolan
  • sköter sina studier efter bästa förmåga och har med rätt material till lektionerna.

Stort grattis till dig, Elis – och tack för att du är en sådan bra förebild!