Månadens Roggeelev, oktober 2020 – Melvin Lindholm

Nu har vi utsett Månadens Roggeelev för oktober 2020. Utmärkelsen går denna gång till en elev i årskurs 5. Han lever verkligen upp till skolans förväntningar – både genom sina studier och sitt sätt att vara. Varmt grattis till Melvin!

Månadens Roggeelev i oktober 2020 är Melvin Lindholm, som går i klass 5c. Så här lyder vår motivering:

“Sen första dagen på Europaskolan Rogge har du visat att du är ansvarstagande, positiv och ambitiös. Du har ett stort hjärta, du ställer alltid upp för dina klasskamrater och ser till att alla mår bra, såväl på raster som i klassrummet. Du tar dina studier på största allvar och tar dig an alla uppgifter med bra attityd. Du har alltid ett trevligt bemötande mot vuxna och elever och bemöter alla med ett leende. Melvin, du är en sann Roggeelev!”

Grunden till Månadens Roggeelev är enkäten om trygghet och studiero som görs varje år på Europaskolan Rogge. I enkätsvaren har trygghetsgruppen analyserat fram önskningar från eleverna hur de vill att de ska vara mot varandra. Det här är de definitioner vi utgår ifrån när vi ska utse Månadens Roggeelev:

En sann Roggeelev

• har ett vårdat språk och talar juste till elever och personal
  • är en förebild för andra elever
  • är en bra kompis och uppmuntrar och ser andra elever
  • har en positiv inställning och sprider den till andra
  • säger hej till andra elever och personal på skolan
  • sköter sina studier efter bästa förmåga och har med rätt material till lektionerna.

Stort grattis till dig, Melvin – och tack för att du är en sådan bra förebild!