Månadens Roggeelev, oktober 2019 – Dennis Viinikka

Biträdande rektor Christoffer Bergfors och rektor Stefan Enjebo med Månadens Roggeelev Dennis Viinikka.

Nu har vi utsett Månadens Roggeelev för oktober månad på Europaskolan Rogge. Utmärkelsen går denna gång till en elev i årskurs 9, som varit en omtyckt praktikant
och verkligen lever upp till skolans värderingar.

Månadens Roggeelev i oktober 2019 är Dennis Viinikka, 9B, som också haft uppdrag som praktikant på Europaskolan Rogge. Så här lyder vår motivering:

”Med stort engagemang och ödmjukhet har du tagit dig an uppdraget som praktikant i skolan, både i klassrummet i våras och i matsalen nu i höst. Du har visat en riktig ’Roggeanda’ och hjälpt elever, lärare och övrig personal. Kökspersonalen beskriver dig som en klippa – engagerad, duktig och läraktig. Elevernas beskrivning är: ’Det var kul när Dennis var i klassrummet. Han var som en extra lärare, trevlig, väldigt snäll, kunde mycket och var hjälpsam på lektionerna’.”

Grunden till Månadens Roggeelev är enkäten om trygghet och studiero som görs varje år på Europaskolan Rogge. I enkätsvaren har trygghetsgruppen analyserat fram önskningar från eleverna hur de vill att de ska vara mot varandra. Det här är de definitioner vi utgår ifrån när vi ska utse Månadens Roggeelev:

En sann Roggeelev

• har ett vårdat språk och talar juste till elever och personal
  • är en förebild för andra elever
  • är en bra kompis och uppmuntrar och ser andra elever
  • har en positiv inställning och sprider den till andra
  • säger hej till andra elever och personal på skolan
  • sköter sina studier efter bästa förmåga och har med rätt material till lektionerna.

Stort grattis till dig, Dennis – och varmt tack för dina värdefulla insatser!