Månadens Roggeelev, januari 2020 – Ida Bruce

Januari månads Roggeelev Ida Bruce, omgiven av Christoffer Bergfors, tillförordnad rektor, och biträdande rektor Maria Wahlström.

Nu har vi delat ut diplomet till 2020 års första Roggeelev! För januari månad går utmärkelsen till en elev i årskurs 5, som verkligen lever upp till skolans värderingar – både genom sina studier och sitt sätt att vara.

Månadens Roggeelev i januari 2020 är Ida Bruce, som går i klass 5b. Så här lyder vår motivering:

”Du är en person med ett stort hjärta, som alltid ställer upp för dina kamrater och ser till att omgivningen mår bra och har roligt. I dina studier är du mycket ambitiös och tar dig an alla uppgifter med en bra attityd. Dessutom kommer du alltid med ett leende på läpparna – något som smittar av sig till både kamrater och lärare. Dessa egenskaper gör dig till en klockren Roggeelev.”

Grunden till Månadens Roggeelev är enkäten om trygghet och studiero som görs varje år på Europaskolan Rogge. I enkätsvaren har trygghetsgruppen analyserat fram önskningar från eleverna hur de vill att de ska vara mot varandra. Det här är de definitioner vi utgår ifrån när vi ska utse Månadens Roggeelev:

En sann Roggeelev

• har ett vårdat språk och talar juste till elever och personal
  • är en förebild för andra elever
  • är en bra kompis och uppmuntrar och ser andra elever
  • har en positiv inställning och sprider den till andra
  • säger hej till andra elever och personal på skolan
  • sköter sina studier efter bästa förmåga och har med rätt material till lektionerna.

Stort grattis till dig, Ida – och tack för att du är en sådan bra förebild!