Månadens Roggeelev, februari 2019 – Edvin Ax

Nu har vi utsett Månadens Roggeelev för februari på Europaskolan Rogge. Utmärkelsen går till en elev i årskurs 6, som lever upp till skolans värderingar både genom sina studier och sitt sätt att vara.

Månadens Roggeelev i februari 2019 är Edvin Ax, som går i klass 6b. Så här lyder vår motivering:

“Alltid positiv, alltid hjälpsam och alltid trevlig. Du jobbar på bra med dina skoluppgifter och presterar bra. Med ditt sätt att vara sprider du positiv energi. Du är en god förebild, Edvin.”

Grunden till Månadens Roggeelev är enkäten om trygghet och studiero som görs varje år på Europaskolan Rogge. I enkätsvaren har trygghetsgruppen analyserat fram önskningar från eleverna hur de vill att de ska vara mot varandra. Det här är de definitioner vi utgår ifrån när vi ska utse Månadens Roggeelev:

En sann Roggeelev

• har ett vårdat språk och talar juste till elever och personal
  • är en förebild för andra elever
  • är en bra kompis och uppmuntrar och ser andra elever
  • har en positiv inställning och sprider den till andra
  • säger hej till andra elever och personal på skolan
  • sköter sina studier efter bästa förmåga och har med rätt material till lektionerna.

Stort grattis till dig, Edvin – och tack för att du är en sådan bra förebild!