Månadens Roggeelev, december 2019 – Pontus Karlsson

December månads Roggeelev Pontus Karlsson, omgiven av Christoffer Bergfors, tillförordnad rektor (t.v.), och biträdande rektor Stefan Enjebo (t.h.).

Nu har vi utsett december månads Roggeelev. Denna gång går utmärkelsen till en elev i årskurs 9, som verkligen lever upp till skolans värderingar – både genom sina studier och sitt sätt att vara.

Månadens Roggeelev i december 2019 är Pontus Karlsson, som går i klass 9a. Så här lyder vår motivering:

”Du är en elev som alltid är artig och trevlig, såväl mot skolans personal som mot jämnåriga. Du sköter dina studier föredömligt. Dessutom är du arbetsvillig och vetgirig – alltid med glimten i ögat.”

Grunden till Månadens Roggeelev är enkäten om trygghet och studiero som görs varje år på Europaskolan Rogge. I enkätsvaren har trygghetsgruppen analyserat fram önskningar från eleverna hur de vill att de ska vara mot varandra. Det här är de definitioner vi utgår ifrån när vi ska utse Månadens Roggeelev:

En sann Roggeelev

• har ett vårdat språk och talar juste till elever och personal
  • är en förebild för andra elever
  • är en bra kompis och uppmuntrar och ser andra elever
  • har en positiv inställning och sprider den till andra
  • säger hej till andra elever och personal på skolan
  • sköter sina studier efter bästa förmåga och har med rätt material till lektionerna.

Stort grattis till dig, Pontus – och tack för att du är en sådan bra förebild!