Möt våra elever

Josefine Eklund

Jag valde Europaskolan Rogge för att den var ny och kändes spännande. Det skulle bli roligt att lära känna nya människor

I en bra skola får man tydliga uppgifter och lärarna kan sitt ämne. Sammanhållningen är också viktig, både inom och mellan klasserna. Allt det stämmer på Europaskolan Rogge. Jag har lärt mig så mycket!

Innan jag började här var jag blygare. Nu vågar jag mer säga min åsikt. Här har jag fått öva på att hålla presentationer och vara med i diskussioner.

Gymnasiet kommer jag att gå på Europaskolan Strängnäs, eftersom den hör ihop med Europaskolan Rogge. Där vill jag läsa ett brett program. Vad jag vill jobba med i framtiden vet jag ännu inte. Kanske blir jag läkare?

 


 

Hugo Lindgren

En bra skola ska vara lite mindre, ligga centralt och nära där man bor. Det gör Europaskolan Rogge. Jag valde också den här skolan för att mina kompisar gjorde det.

Extra bra med Europaskolan Rogge är SchoolSoft. Det gör det lätt att få tydlig information. Man går själv in och kollar om man är osäker på något. Det ligger inte heller massa grejer överallt här, som på större skolor.

Jag gillar också att vi får göra mycket saker på skolan, utöver skolarbetet. Vi har haft mycket kul de här åren, både inom och mellan klasserna. Ett exempel är Roggestafetten, där klasserna tävlar mot varandra i olika grenar, som att balansera ägg medan de är utklädda. Under min tid här har jag lärt mig att ta ansvar för skolan. Jag har också lärt mig att använda tiden och göra det jag ska. Hur? Ja, det är väl mina gener …

Inför framtiden vill jag satsa på en bred utbildning. Jag har bestämt mig för att gå gymnasiet på Europaskolan Strängnäs.