Bildningsresor

europaresor680jpg

Bildningsresor i Europa

Akropolis i Aten, Alexanderplatz i Berlin och Europaparlamentet i Bryssel – upplev dem på plats! Som ett komplement till studierna erbjuder vi bildningsresor i Europa. Tanken är att öka kunskaperna och fördjupa känslan av att vara en europé.

Passa på att se Europa, som vi alla är del av, under din utbildning på Europaskolan Strängnäs. Resorna är frivilliga och bekostas av eleverna själva.

I årskurs 1 kan du göra en resa till Grekland. Här besöker vi den europeiska kulturens vagga, med fokus på tre betydelsefulla platser: Akropolis som är en symbol för västerländsk civilisation, Delfi som var religiös medelpunkt i det antika Grekland och Agora, torget där folket (demos) gemensamt fattade beslut – och med det lade grunden för demokratin. Det blir också tid för bad, god mat och naturupplevelser.

I årskurs 2 går resan till Berlin – metropolen som förenar historia och framtid. Tyskland är EU:s största land och även Sveriges främsta handelspartner. Vårt land har även en stark historisk koppling hit. Under resan påminns vi både om Tysklands positiva betydelse och dess mörka historia (genom koncentrationslägret Sachsenhausen). Vi njuter också av god mat och kultur.

I årskurs 3 går resan till Bryssel
– staden där man fattar beslut om framtiden bland oss européer. Höjdpunkter är besök på Europakommissionen och Europaparlamentet, där vi får träffa lobbyister som påverkar EU-besluten. Naturligtvis upplever vi också mat- och kulturlivet, här i Belgiens huvudstad.