Välkommen att besöka
Europaskolan Strängnäs

Nyfiken på Europaskolan Strängnäs? Du är alltid välkommen att besöka oss för att träffa våra lärare och elever, se hur lektionerna går till och få svar på dina frågor. Det är bara att kontakta oss för att boka en dag som passar. Varje höst ordnar vi också öppet hus med information och rundvandring på skolan.

Besök oss under en vanlig skoldag

Du är varmt välkommen att besöka Europaskolan Strängnäs en vanlig skoldag, när som helst under läsåret. Då blir du mött av en fadder, som låter dig följa en klass under dagen.

Detta är ett perfekt tillfälle att känna av stämningen på skolan, samtidigt som du träffar både lärare och elever. Du får också bekanta dig med skolans område – vårt stadscampus – som ligger vid Mälaren i Strängnäs historiska stadskärna.

Uppdatering med anledning av covid-19:

Hösten 2020 gör vi speciella anpassningar på grund av den rådande pandemin. Vi tar just nu inte emot besök, då skolan har övergått till distansundervisning.

Öppet hus den 7 november kommer att ordnas digitalt i stället för fysiskt som planerat. Mer information kommer inom kort här på skolans webbplats.

Som alltid tillämpar vi försiktighetsprincipen, där elevernas och personalens hälsa sätts i första rummet.

Öppet hus varje höst

Varje höst ordnar vi öppet hus inför gymnasievalet. Då bjuder vi först in till information i skolans aula, Djäknehallen, där våra rektorer berättar om verksamheten. Sedan får du titta runt i skolans olika byggnader på vårt stadscampus. På plats finns både lärare och elever som redan går på skolan. Passa på att ställa frågor!

Nästa öppet hus äger rum digitalt, lördagen den 7 november. Med anledning av att skolan stängde för distansundervisning den 17 oktober, kommer vi inte att genomföra det fysiska öppna hus som var planerat. I stället ses vi online, via film, chatt och extra information på webben. Mer information följer!

Vi hoppas också kunna bjuda in till ett fysiskt öppet hus senare i stället, före omvalsperioden. Detsamma gäller prova-på-dagar.

Har du frågor eller funderingar? Välkommen att höra av dig!

Nicklas Hellmark, studie- och yrkesvägledare

E-post: nicklas.hellmark@europaskolan.se