Möt våra elever

Victor Alling

– ordförande i elevrådet för årskurs 4–5

Varför valde du att börja på Europaskolan Rogge?

– För att det är väldigt nära där jag bor, sen vi fick också ett bra första intryck när jag var här på öppet hus tillsammans med mina föräldrar. De flesta av mina kompisar skulle börja här, så det kändes rätt.

Vad är det som är bra med Europaskolan Rogge?

– Vi har mycket skog runt omkring så vi kan vara i skogen. Något som jag tycker är bra är att maten lagas från grunden. Här får jag hjälp med min utbildning, det är ordning och reda. Jag tycker lärarna är hjälpsamma och man får hjälp med det man behöver. Mer som jag tycker är bra är att vi får använda oss av digitala läromedel, så det inte blir massa olika böcker att hålla reda på i bänken. Att vi har tillgång till läxhjälp fyra gånger i veckan är en bra grej. Jag tycker det är roligt när vi har utegymnastik.

Vad vill du arbeta med i framtiden?

– Jag känner att jag inte riktigt vet än så länge vad jag vill jobba med.

På gång med elevrådet:

– Just nu har vi inget stort projekt på gång, men till skärtorsdagen planerade vi en dag där årskurs 4–5 som fick göra olika aktiviteter som till exempel äggpickning, äggletarjakt, tipspromenad och tävling om ”bästa utklädd”. I Bästa utklädd fick vi i elevrådet tillsammans bestämma vem som vann priset. Jag som är ordförande för årskurs 4–5 brukar tillsammans med sekreteraren Romy Friedman träffa rektor Marcus Lindvall och prata kring vad som tagits upp på elevrådet. För mig är det viktigt att vi blir hörda och att vi får vara med och tycka till.


 

Romy Friedman

– sekreterare i elevrådet för årskurs 4–5

Varför valde du att börja på Europaskolan Rogge?

– För att min storebror gick här och han tyckte att det var en jättebra skola, så då ville jag också testa och jag trivs jättebra!

Vad är det som är bra med Europaskolan Rogge?

– Jag tycker att vi har ett bra elevråd. Sen tycker jag att sammanhållningen mellan klasserna är bra. Lärarna bryr sig om eleverna och jag känner att man får stöd, de bryr sig om att ha en bra relation mellan sig och eleverna. Vi lär oss mycket här och jag tycker att det är bra ordning. Sen tycker jag att lärarna är organiserade. Det är fräscha och bra klassrum, samt matsal. Jag tycker att det är viktigt vi blir hörda och har saker att säga till om.

Vad vill du arbeta med i framtiden?

– När jag blir stor vill jag bli egen företagare, då vill jag hitta på en egen ny idé. Jag är väldigt intresserad av ekonomi och naturvetenskap och skulle kunna tänka mig att gå något sådant på gymnasiet.

På gång med elevrådet:

– Vi försöker fixa olika turneringar, till exempel kingturneringar. Jag och ordförande Victor Alling vill tillsammans med de andra i elevrådet komma med förslag och idéer för att göra skolan ännu bättre. Vi diskuterar även mycket kring vägen nedanför skolan och att kommunen behöver göra något åt den vägen då bilar åker rätt fort där. För mig är det viktigt att alla trivs på skolan och att alla får rätt förutsättningar. Det kommer förslag från klasserna på förändringar som jag och Victor diskuterar och pratar med rektor Marcus Lindvall om.