Uppskattad friluftsdag på Europaskolan Malmköping arrangerad av niorna

Full fart på alla aktiviteter, var det den 17 februari i Malmköping. Då var det nämligen dags för årets första friluftsdag för alla elever från fjärde klass upp till åttonde klass på Europaskolan Malmköping. Det fanns många aktiviteter att välja på, både inom- och utomhus, nytt för i år var padel. För arrangemanget stod årskurs 9, som en del av undervisningen i idrott och hälsa, som har visat sig vara ett mycket lyckat koncept!

Riktig tur med vädret hade vi på 2022 års första friluftsdag, då våra elever fick välja mellan många aktiviteter, både inne och ute: bland annat skidåkning på både längden (det är inte alla skolor som har gångavstånd till en skidbacke så som vi har) och utför, skridskor, matlagning utomhus, padel, ridning, basket, pimpling med mera.

Vid lunchdags grillades det hundratals korvar vid våra utomhusaktiviteter, medan de som befann sig i närheten av skolan i stället åt korv med tillbehör i matsalen.

Precis som förra året var våra nior med och arrangerade friluftsdagen. Det gjorde de som en del i momentet friluftsliv inom idrott och hälsa. Under dagen ansvarade de till exempel för att pricka av deltagarna, hålla i aktiviteterna och hjälpa de yngre eleverna när det behövdes. Mycket bra jobbat!

Att samarbeta över årskursgränserna främjar förstås även ökad sammanhållning och gemenskap, något vi alltid strävar efter inom Europaskolan.

Sammanfattningsvis fick vi en fin dag med mycket rörelse och många glada elever.

Tack allihop, det här gör vi om!