Talang ESM – omtyckt talangshow på
Europaskolan Malmköping

Nu har Talang ESM gått av stapeln, en av årets höjdpunkter på Europaskolan Malmköping. Hela skolan samlades då för fjärde året i rad, för att skapa och njuta av en fantastisk talangshow.

Talang ESM är en gemensam tradition för alla på Europaskolan Malmköping, såväl lärare som elever. Här får alla möjlighet att uppträda inför hela skolan med valfri talang – oavsett tidigare vana.

Att känna stolthet över sig själv och känna att man har lyckats med något utmanande, det är grundtanken med Talang ESM. Därför vill vi ge alla chansen att stå i centrum och prova på sina drömmar, i en stöttande och varm miljö.

Musikläraren Paul Lötberg är eldsjälen bakom talangshowen, som är ett av hans absoluta hjärteprojekt vid sidan av skolans mäktiga, könsneutrala luciatåg. Så här berättar han själv om projektet:

– Det är så roligt för talangshowen har ändrat form under tidens gång, och utvecklats till mer och mer gemenskap och ömsesidigt ansvar för varje år.

Paul Lötberg berättar att eleverna gör mycket tillsammans under showen, såsom att dansa och sjunga allsång.

– Ett år körde vi ”The Cup Song” och ett annat år körde vi ”Hand Challenge”. Eleverna stöttar varandra och de uppträdande med tända mobilljus, klappningar med mera. Det är fint att se hur de utvecklats i dessa värdegrundsområden under åren – och det är viktigt för sammanhållningen på skolan!

Under 2019 års Talang ESM framfördes bland annat ett flertal sångnummer, en armbrytarshow, karaokenumret Tequila, ett personalnummer av personalbandet EUROPAZ och en trumshow. Dessutom engagerades publiken i både flera allsånger och en stor gemensam ”Just Dance” under ledning av vår idrottslärare Sofie Ljung.

En fantastisk jury fanns också på plats, som självklart enbart gav positiv kritik. Juryns syfte är helt enkelt att ha kul tillsammans med eleverna, showa och bjuda på sig själva. I år bestod den av Jesper ”Batra”, Jonathan ”Bard” och ”LaGayla” Bylund.

Vi är så glada över att ha den här talangshowen på vår skola och att se hur den kan stärka självkänslan hos eleverna. En sådan kick kan ju också påverka studierna positivt – samtidigt som vi har roligt tillsammans och stärker sammanhållningen.

Stort tack till alla medverkande! Vi längtar redan till nästa års Talang ESM!