Spännande besök från Försvarsmakten
på Europaskolan Malmköping

Försvarsmakten är en svensk myndighet som har till uppgift att försvara Sverige, vårt lands intressen, vår frihet och vår rätt att få leva som vi själva väljer, men Försvarsmakten har även till uppgift att understödja fredsbevarande insatser och humanitär hjälp.

Denna vecka fick våra eleverna i årskurs 8 besök av Saga och Alexandra som jobbar som skolinformatörer på Försvarsmakten.

Besöket inleddes med en föreläsning där eleverna bland annat fick lära sig mer om vilka karriär- och utvecklingsmöjligheter som finns inom Försvarsmakten och vad värnplikten innebär.

Efter föreläsningen fick eleverna även prova på att ha en idrottslektion som var inspirerad av övningar från värnplikten.

Eleverna var verkligen engagerade och hade en hel del frågor att ställa till Sara och Alexandra. Det var tydlig att besöket från Försvarsmakten väckte intresset för både en framtida värnplikt och framtida utbildningsmöjligheter hos många av våra elever, som också sa att de gärna ser att Försvarsmakten kommer tillbaka vid tillfälle och berättar mer.

Vi vill rikta ett tack till Saga och Alexander för en lärorik och uppskattad dag.