Skolstart på Europaskolan Malmköping med både nya möten och glatt återseende

Nu är vi i gång med det nya läsåret på Europaskolan Malmköping. Tisdagen den 17 augusti var det dags, då vi tog emot både nya och gamla elever vid en glädjefylld skolstart. Som vi längtat!

På grund av det rådande läget kunde vi inte heller i år genomföra vår traditionella School’s In i skolans gymnastiksal. Där brukar vi annars samla alla elever för att hälsa dem välkomna och presentera den personal som de ska tillbringa läsåret tillsammans med.

I stället samlades först årskurserna 4–6 på skolgården, i ett tämligen ihållande regn, för att lyssna på några ord från rektor Stephan och därefter gå till sina nya klassrum. Pirrigast var förmodligen årskurs 4, som kom helt nya till vår skola och fick installera sig i Vita villan.

En halvtimme senare var det dags att ta emot högstadiet på skolgården. Rektorn talade kort även till dem innan de också fick gå med sina klassföreståndare till sina klassrum. De flesta högstadie­eleverna känner vi sedan tidigare, men framför allt i årkurs 7 välkomnar vi ett gäng nya elever till vår skola.

Dagen gick sedan åt till att lära känna nya klasskamrater och lärare, få datorer och annat material. På agendan stod också samarbetsövningar, information med mera, och att få äta en god lunch. För maten stod skolans egna kockar som lagar maten från grunden på restaurangnivå. Alltid med fokus på miljö, hållbarhet och en trivsam helhetsupplevelse! Det är inte alla skolor förunnat.

För våra gamla elever blev det en del sals- och personalnyheter under dagen och för våra nya elever blev det såklart väldigt mycket nytt. Men det är skönt att vara i gång med det nya läsåret! Tack allihop för en lyckad start.

Varmt välkomna, såväl gamla som nya elever, till ett härligt nytt läsår 20/21! Det kan bli hur bra som helst!