Skolstart med applåder på Europaskolan Malmköping

Nu är det nytt läsår och full fart! Klockan 09.30 den 21 augusti var det dags för såväl nya som återkommande elever att samlas på skolgården utanför Europaskolan Malmköpings vita skolbyggnad.

Lärarna hälsade våra nya elever välkomna klassvis med skyltar i händerna, innan det var dags att tåga in i klassrummen för ett mer personligt välkomnande.

I klassrummen väntade bland annat information om resten av första skoldagen, förväntningar på det nya läsåret och utdelning av datorer – glädjande nog även till årets nior, som kunde byta från sina tidigare surfplattor, efter beslut från skolan. Vi tror och hoppas att det kommer att gynna våra avgångselever stort.

Som sista aktivitet på första skoldagen höll vi den traditionsenliga School’s In i stora gymnastik­salen. Där hälsade rektor Stephan Eriksson såväl nya som gamla elever varmt välkomna till Europaskolan Malmköping. Årets personalstyrka, med ett nytt ansikte och en nygammal bekantskap, presenterades sedan till takten av elevernas applåder.

Men störst applåder fick nog beskedet att skolan serverar frukost alldeles gratis för en tid framöver – något som vi hoppas att alla våra elever som har svårt att få i sig något hemma tar tillfället i akt och kalasar loss på. Energi krävs för att orka plugga.

De sista två dagarna av uppstartsveckan fortsatte enligt schemat, och så här två veckor efter terminsstart är studierna verkligen i gång på allvar.

Nu kör vi så det ryker! Läsåret 2019/2020 är i gång!