Skolavslutning med tårtkalas på Europaskolan Malmköping

Nu har vi haft vår traditionella skolavslutning på Europaskolan Malmköping. Niorna har lämnat oss för att gå vidare i livet, medan vi andra tagit ett välförtjänt sommarlov. Tillsammans fick vi en mycket stämningsfull avslutning på läsåret – med tårtbuffé som final.

Under vårterminens sista vecka på Europaskolan Malmköping hade vi också avslutningslunch för våra 9:or. Då bjöd våra egna kockar från skolrestaurangen på en mycket god trerättersmeny. Det var en mycket trevlig tillställning, med tal från både elever, lärare och rektorer. Vi bjöds också på sång framförd av lärarna, och hade även den traditionella diplomutdelningen till alla elever. Tack till de frivilliga elever från årskurs 8 som dukade, dekorerade med blommor (sponsrade av Ringblomman) och serverade.

På torsdagen, den 13 juni, var det dags för vår högtidliga skolavslutning. Som vanligt hängde regnet i luften och stundtals kom det några mindre skurar. Det förtog ändå inte den positiva känslan av avslutningen, som traditionsenligt innehöll sång, stipendieutdelning, tal och utdelning av slutbetyg till eleverna i årskurs 9.

Rektor Stephan Eriksson hade också en mycket glädjande nyhet: att årets genomsnittliga meritvärde för eleverna i årskurs 9 är det med marginal högsta sedan skolan startade 2015. Extra roligt är det att det är killarna som står för det största lyftet.

Nu går niorna vidare till en spännande tid på gymnasiet. Vi kommer att sakna er och önskar er varmt lycka till i framtiden!

Efter avslutningsprogrammet bjöds det på sedvanlig tårtbuffé. Kön ringlade sig lång till det frestande buffébordet, med tårtor som elevernas familjer själva haft med sig. Det var en final som hette duga.

Stort tack för det här läsåret! Nu önskar vi alla ett riktigt skönt sommarlov.