Rörelsefest för Europaskolan Malmköping i Skoljoggen 2020

Lugna promenader eller fartfylld löpning – eleverna fick själva välja under Skoljoggen 2020. Onsdagen den 16 september hade vi nämligen rörelse på schemat och då deltog alla klasser i ”Sveriges största rörelsefest”.

Skoljoggen är ett evenemang som ordnas varje år runt om i Sverige. Det kallas ”Sveriges största rörelsefest” och arrangerades i år för 38:e gången. Bakom Skoljoggen står Skolidrottsförbundet, med syfte att få barn och ungdomar att röra på sig utifrån sina egna förutsättningar.

För Europaskolan Malmköping hade vi snitslat en bana på cirka 2,2 km längs elljusspåret. Mellanstadiet skulle ta sig ett varv längs banan och för högstadiet gällde två varv. Efter gemensam uppvärmning var det så dags att ge sig ut i spåret.

Våra elever skulle antingen gå eller springa, och vätskekontroller fanns förstås längs vägen för påfyllning av energi.

En del av eleverna taggade till ordentligt och sprang så det rök, medan andra valde att ta det lugnare. Helt enligt reglerna!

Snabbast runt banan i högstadiet var Leo i 9B. Grattis både till dig alla andra som tog sig runt! Riktigt bra jobbat.

Tack för en härlig dag – och kom ihåg att fortsätta röra på er!

Läs mer om Skoljoggen här >