Niorna bakade bröd utomhus under hem- och konsumentkunskapen på Europaskolan Malmköping

Nygräddat bröd från en muurikka, det fick niorna på Europaskolan Malmköping njuta av den här veckan. Nu har nämligen undervisningen i hem- och konsumentkunskap flyttat utomhus. Under ledning av läraren Sofie Ljung fick de göra ”glödhoppor” i solskenet – något som blev mycket uppskattat!

‒ Att vi skulle ha en sådan tur med vädret, det hade vi aldrig kunnat drömma om! Det säger Sofie Ljung, som är lärare i hem- och konsumentkunskap på Europaskolan Malmköping.

När lektionen flyttades utomhus fick eleverna göra en egen deg på bikarbonat, rågsikt, salt, sirap och filmjölk. Snabbt och enkelt! Sedan kavlades den ut på ett bakbord som vår träslöjdslärare har tillverkat.

Därefter gräddades ”glödhopporna” på en stekhäll: skolans nyinköpta muurikka. Lektionen utomhus bjöd också på mingel under avslappnade former – alltihop mycket uppskattat bland eleverna.

‒ Det är så fantastiskt att få ha denna möjlighet, avslutar Sofie Ljung, som fick höra många ”wow” under dagen.

Bra jobbat, allihop, och tack för en härlig dag. Det gör vi om!