Med paddling och vandring på schemat är höstterminen i gång på Europaskolan Malmköping

Nu var det åter dags för vår tradition att starta höstterminen med friluftsliv på Europaskolan Malmköping. Det är en väldigt uppskattad tradition och tanken är att låta eleverna vistas mer i naturen, med aktiviteter som stärker sammanhållningen och kan kombineras med olika moment i undervisningen. Frisk luft, motion, ökad sammansvetsning och arbetsglädje kommer på köpet!

Först ut var våra elever i årskurs 8, som i strålande augustisol gav sig ut på ett spännande paddeläventyr med övernattning i tält. Färden tog dem genom de vackra omgivningarna vid Marvikarna som ligger i Åkers Styckebruk. Under turen stod samarbete, gemenskap, fältstudier och att öva livräddning på schemat. Det var glada och nöjda elever som ännu en gång visade oss värdet av friluftsliv tillsammans!

För våra sjuor stod en tvådagars vandring på schemat. Även de övernattade i tält, i de natursköna omgivningarna vid Ösjön utanför Dunker. Fokus för våra elever under vandringen är att bygga gemenskap och sammanhållning i de nya klasserna, vilket alltid är mycket uppskattat av både elever, personal och de föräldrar som var med!

Även en klass ut av årets nior gav sig ut och paddlade detta år, och det var idel glada och förväntansfulla elever som gav sig i väg på äventyr. För de övriga två klasserna i årskurs nio väntar en längre endagars vandring lite längre fram i september, då den planerade vandringen i början av terminen tyvärr blev tvungen att ställas in på grund av alldeles för dåligt väder. Vi håller tummarna att de får njuta av en riktigt fin höstdag tillsammans när det blir dags.

Tack allihop för underbara dagar. Vi ser fram emot ett spännande läsår tillsammans.