”Europaskolans kväll” – välbesökt öppet hus på Europaskolan Malmköping

Den 28 maj bjöd vi in till öppet hus på Europaskolan Malmköping, under namnet ”Europaskolans kväll”. Det blev ett mycket välbesökt och uppskattat event, som erbjöd allt från brännboll och ponnyridning till tittskåpstillverkning.  

Årets öppna hus var det andra i rad på Europaskolan Malmköping, med namnet Europaskolans kväll. Då bjöd vi in intresserade och nyfikna till en härlig kväll med flera olika aktiviteter, både runt om i skolans lokaler och på skolgården.

Trots regn under dagen valde vädergudarna att förära oss med uppehåll och flera solglimtar. Det var förstås extra välkommet för våra aktiviteter utomhus.

På skolgården fanns det möjlighet att gå tipspromenad, både för stora och små. Fyrorna visade upp olika rastaktiviteter och på baksidan kunde man lira fotboll med elever från åttan.

Vår lärare Mia hade även tagit med sig två av sina ponnyer, så att de som ville kunde prova på att rida en tur – något som blev mycket populärt.

För våra femteklassare väntade en spännande brännbollsmatch, där eleverna mötte sina vårdnadshavare. Det var en returmatch från förra året, där det nu står 1–1 mellan 5A och 5B. Nu ser vi fram emot avgörandet nästa vår, då eleverna går i sexan.

Besökarna behövde knappast gå hungriga under kvällen. Årskurs 9 sålde nämligen korv med bröd för att finansiera sin klassresa. Årets sexor valde i stället att sälja fika i vår fina matsal. Där ringlade sig kön lång hela kvällen, då det fanns massor av godsaker att välja mellan.

Inne i skolhuset var de flesta av våra lektionssalar öppna för att visa upp vad våra elever har arbetat med. Här gick det också att vara med i olika frågesporter och musikquiz.

Den som var nyfiken på tittskåpstillverkning kunde titta in i vår bild- och slöjdsal Zorn, där flitiga åttor pysslade med just det. Samtidigt experimenterade sjuor på andra sidan korridoren, i en av våra NO-salar.

Under kvällen fick vi också se resultatet av våra fyrors arbete med att lära sig om fjärilens olika stadier. Det har de gjort under vårterminen, genom att ta hand om fjärilslarver som har förpuppats och slutligen blivit till vackra nässelfjärilar. Nu var det dags att släppa ut fjärilarna i den vackra vårkvällen!

Europaskolans kväll avslutades med att rektor Stephan tackade alla närvarande för en lyckad kväll, med väldigt stor tillströmning av besökare.

Tack igen för alla fantastiska insatser under vårt öppna hus! Det gör vi om igen, nästa år.