”Europaskolans kväll” – fyllt med aktiviteter på välbesökt öppet hus på Europaskolan Malmköping

Den 24 maj bjöd vi in till öppet hus på Europaskolan Malmköping, under namnet ”Europaskolans kväll”. Det blev ett mycket välbesökt och uppskattat event, som erbjöd allt möjligt från armbrytning, frågesport och ponnyridning till att till exempel prova på instrument. 

Vi är glada att vi återigen kunde samlas till öppet hus på Europaskolan Malmköping. Alla intresserade och nyfikna bjöds in till en härlig kväll med en mängd olika aktiviteter, både på skolgården och runt om i skolans lokaler.

På skolgården fanns det möjlighet att gå en tipspromenad arrangerad av klass 8A, men också att träffa både kurator och studievägledare, samt representanter för några av närliggande idrottsföreningar.

För den som var hungrig fanns det möjlighet att välja mellan: försäljning av hembakat fikabröd av 6A och 6B, eller korvförsäljning som niorna stod för eller att hänga med åttorna på matlagning utomhus, där det användes både Murrikka och stormkök.

För våra femteklassare väntade en spännande kubbsmatch, där eleverna mötte sina vårdnadshavare.

Senare under kvällen fick vi också se resultatet av deras arbete med att lära sig om fjärilens olika stadier. Det har de gjort under vårterminen, genom att ta hand om fjärilslarver som har förpuppats och slutligen blivit till vackra nässelfjärilar. Nu var det dags att släppa ut fjärilarna i den vackra vårkvällen!

Europaskolans kväll avslutades med att rektor Stephan tackade alla närvarande för en lyckad kväll, med väldigt stor tillströmning av besökare.

Tack igen för alla fantastiska insatser under vårt öppna hus! Det gör vi om igen, nästa år.