”Europaskolans kväll” – full fart på välbesökt öppet hus på Europaskolan Malmköping

Det var gott om besökare; föräldrar, syskon och andra anhöriga som kom till Europaskolan Malmköping tisdagen den 16 maj för att delta i årets Öppet hus som vi kallar för ”Europaskolans kväll”.

Vädret var osäkert in i det sista med regn hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen. Men lagom till att det hela skulle börja klarnade det upp och det blev en riktigt fin kväll.

Alla intresserade och nyfikna fick möjlighet att ta del av en mängd olika aktiviteter, både på skolgården och runt om i skolans lokaler. Till exempel kunde man gå en tipspromenad, smaka glödhoppor, ett slags bröd som har bakats i hundratals år och som några av våra elever som bakade och grillade. Det fanns även prova-på-golf, bildspel om våra friluftslivsaktiviteter, ponnyridning, och ett band bestående av Europaskolan Malmköpings elever som spelade musik, öppna lektioner, lite olika frågesporter och mycket mera. För den som ville prova på ett instrument eller testa att göra ett sångframträdande, så fanns Kulturskolan också på plats.

Om man skulle råka bli lite hungrig av alla aktiviteter, så fanns både fika till försäljning ordnad av elever i årskurs sex och korvförsäljning som elever i årskurs nio stod för.

Kul också att vi i vimlet träffade på ett flertal ”gamla” elever som valt att komma och hälsa på.

Europaskolans kväll avslutades med att rektor Stephan tackade alla närvarande för en lyckad kväll, med väldigt stor tillströmning av besökare.

Tack igen för alla fantastiska insatser under vårt öppna hus! Det gör vi om igen, nästa år.