Europaskolan Malmköping bjöd eleverna på frukost vid årets nationella prov i svenska

Den som äter bra arbetar bra! För att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra elever inför årets nationella prov, beslutade vi att bjuda dem på frukost. Ett mycket lyckat initiativ!

På Europaskolan Malmköping brukar vi servera frukost till självkostnadspris för de elever som inte vill eller hinner äta hemma på morgon.

Inför årets nationella prov beslutade vi att bjuda alla provskrivande elever på frukost. På så vis skulle alla få chansen att samla krafter så nära provtillfället som möjligt, dessutom i form av en trevlig start på dagen.

Alla elever som skulle skriva nationella prov i svenska på Europaskolan Malmköping fick en frukostbiljett av sin mentor. Var och en lämnade sedan sin biljett till personalen i skolans matsal på provdagens morgon.

I matsalen väntade ett dignande frukostbord med bland annat gröt, smörgåsar med olika pålägg, yoghurt och flingor. Tiden som frukosten serverades var dessutom förlängd, så att även de som kom in med bussen skulle hinna äta.

Den som missade frukosten fick en ny chans att ladda batterierna under provets rast, då mellis i form av smörgås, dryck och frukt delades ut. Våra elever lät sig väl smaka och kunde med fullt fokus ta sig an de nationella proven.

Bra jobbat, både elever och måltidspersonal!

Fotnot: Frukostserveringen hann enbart gälla årets nationella prov i svenska, då resterande prov är inställda på grund av coronakrisen.