Europaskolan Malma invigdes med tal och tårta

Invigning_Malma

Nu är den nya grundskolan Europaskolan Malma officiellt invigd. Den historiska dagen firades av 500 personer som samlats i höstsolen.

Den 4 september klippte rektor Mattias Liedholm bandet för Europaskolan Malma. Vid den anrika skolbyggnaden samlades såväl elever och vårdnadshavare som personal och allmänhet.

Stiftelsen Europaskolans ordförande Anders Milton höll tal, liksom rektor. Det blev också skönsång av både elever och lärare. Sedan öppnades porten till de nyrenoverade lokalerna, där det dagen till ära bjöds på kaffe, saft, bullar och tårta.

Även Malmköpingsprofilen Leif Jakobsson höll tal, med bland annat följande ord: ”Nu är det er tur, ungdomar och Europaskolan, att skriva nästa kapitel i Malmköpings skolhistoria.”

Malmköpings nya grundskola är därmed officiellt invigd och vi är i full gång med den första terminen. Eleverna började dock redan den 24 augusti med ”School’s in”, en annan festlig dag med grillning och aktiviteter.

Tack till alla som deltog vid invigningen! Vi vill också tacka Sven Britton från Bokens Dag, som donerat böcker till Europaskolan Malmas nya bibliotek.