Europaskolan Malma har bytt namn till Europaskolan Malmköping

Bilden är från invigningen av skolbyggnaden år 1910

Sedan en tid tillbaka heter Europaskolan Malma i stället Europaskolan Malmköping. Orsaken är att undvika risk för sammanblandning med Malmaskolan, den kommunala grundskolan i Malmköping.

Som du kanske redan sett så har vår skola en ny logotyp med det nya namnet Europaskolan Malmköping.

Att vi bytt namn till Europaskolan Malmköping beror främst på att det finns en skola med snarlikt namn i Malmköping, nämligen Malmaskolan. För att undvika förväxling skriver vi därför ortsnamnet efter Europaskolan i stället.

Friskolan Europaskolans tre skolor har därmed följande namn: Europaskolan Strängnäs (gymnasium i Strängnäs), Europaskolan Rogge (grundskola i Strängnäs) och Europaskolan Malmköping (grundskola i Malmköping).

I samband med namnbytet har även vissa e-postadresser ändrats. Det gäller adressen till skolans reception och adressen för ansökan om lediga tjänster. De nya adresserna är info.malmkoping@europaskolan.org samt ansokan.malmkoping@europaskolan.org.

Vi arbetar också med att byta ut det tidigare namnet här på skolans webbplats och i skolans övriga dokument. Under en övergångsfas kan därför bägge namnen förekomma samtidigt. Vi ber om överseende för detta och tackar på förhand för din förståelse.