Vi sjunger för att hjälpa ungdomar i södra Afrika

touch-of-africaKom på konsert och gör skillnad för barn och ungdomar i södra Afrika

Våra elever sjunger i Strängnäs domkyrka den 25 september kl 18.00, tillsammans med två andra skolor, Musikakademin, Lövsångarna, Triple & Touch och Star Choir från Sydafrika.

Under hösten kommer Europaskolan Rogge och Europaskolan Strängnäs att delta i ett projekt tillsammans med organisationen Star for Life. I samarbetet ingår också Friskolan Asken och Strängnäs Montessori.

Star for Life arbetar för att stoppa spridningen av hiv och aids i södra Afrika. Den speciella pedagogiken är en del av ett större program som bland annat går ut på att stärka barns och ungdomars självkänsla. Genom musiken samlas barn, ungdomar och vuxna i hela världen. Därför är den ett bra sätt att förmedla budskapet om att satsa på och genomföra sina drömmar.

Genom att låna ut våra röster kan vi göra stor skillnad för barn och ungdomar i södra Afrika. Deltagandet är frivilligt då det innebär att man är med på den konsert som projektet mynnar ut i.

Konserten är onsdagen den 25 september kl 18.00 i Strängnäs domkyrka, och då hoppas vi fylla de 400 platserna som finns där. Redan förra året deltog många elever från friskolan Europaskolan. Då ägde konserten rum i Stockholm. Elevernas första kommentarer var att de ville göra det igen och här är vi nu – men på hemmaplan så att du kan vara med!

Biljetter kan du köpa på skolornas kanslier eller på Harrys till en kostnad av 200 kr. Alla pengar går oavkortat till Star for Lifes arbete.

Nedan hittar du länkar där du kan läsa om Jan Eliasson med flera som berättar om sitt stöd för Star for Lifes viktiga arbete. Här hittar du också en länk till en pdf som beskriver idén bakom detta arbete och konserten.

Läs mer om projektet Star for Life >

http://www.youtube.com/watch?v=TRDlo_QKPQY&list=UUtHuxhtbDNZoR-vYRIh57HA http://www.youtube.com/watch?v=CpkUIuvKycY&list=UUtHuxhtbDNZoR-vYRIh57HA