Vecka om entreprenörskap på Europaskolan Rogge

Elever-Europaskolan-Rogge

Under vecka 15 har årskurs 8 på Europaskolan Rogge arbetat med entreprenörskap. Det blev en spännande vecka med mycket kreativa insatser.

Eleverna har i grupper arbetat med att ta fram en affärsidé anpassad till Strängnäs ungdomar, som de presenterade under fredagen.

I uppgiften ingick även att skapa en reklamfilm, ta fram en kostnadskalkyl samt göra en marknadsundersökning.

Idéerna presenterades sedan, enligt modell Draknästet, i respektive klass samt för lärare som agerade jury. Under fredagen utsågs klassvinnare samt en skolvinnare.

Bästa affärsidé blev ett chip som tillsammans med en app hjälper dig att hitta borttappade saker. Vinnarna kom från 8C och bestod av Tobias Lundberg, Joanna Hellgren, Sandra Piebawy Hany och Simon Bergholm.

Tack allihop – mycket bra jobbat!

Vi tackar även följande sponsorer som bidragit med priser: Balanze, Burges Blommor, Strängnäs Företagare samt Ica Bengtsson.