Välbesökt öppet hus på Europaskolan Strängnäs

Lördagen den 11 november hade vi åter igen öppet hus på Europaskolan Strängnäs. Dagen är ett utmärkt tillfälle för nyfikna ungdomar att få ta del av information om skolan och möta våra lärare och elever. Tack vare det stora intresset har vi de senaste åren delat upp dagen i två informationstillfällen så att alla kan få plats.

Som tidigare år inleddes gymnasiets öppna hus med en presentation i Djäknehallen, skolans aula. Här berättade våra rektorer utförligt om verksamheten, innan det var dags för rundvandring på vårt skolområde, som vi kallar stadscampus.

Besökarna kunde under rundvandringen träffa lärare och elever, som på olika sätt visade upp och berättade om skolans olika program samt svarade på frågor.

Under dagen pågick också den årliga UF-mässan, där unga företagare på Företagarprogrammet visade upp sina affärsidéer. Här deltog sistaårseleverna i en så kallad pitchtävling. Varje UF-företag fick då 15 sekunder på sig att sälja in sig för besökarna och en jury.

Några av skolans alla föreningar passade också på att presentera sig närmare, så som till exempel Europakåren, Myskommittén och Evimería, skolans vänskapsförening .
Läs mer om våra föreningar här >

Tack allihop för ett mycket lyckat öppet hus! Vi hoppas på återseende nästa läsår.