Tradition på Europaskolan Malma: Julfest för niorna efter studier av jultraditioner i engelsktalande länder

Julfika på Europaskolan malma

Vilka jultraditioner finns i olika engelsktalande länder? Det har niorna studerat på Europaskolan Malma, med en uppskattad julfest som avslutning.

Även i år har niorna arbetat med att finna information om jultraditioner i olika engelsktalande länder. Under några veckor har de fått öva sig i att söka information på nätet, samt att använda sig av alla fakta i sina egna texter.

Eleverna hade som uppgift att jämföra de olika ländernas traditioner med de vi har här i Sverige. Som avslutning höll de sedan en julfest, där fikat inspirerades av olika efterrätter från de engelsktalande länderna.

Niorna bakade själva till julfesten, där de i år bjöd på choklad/polka-crisp från Kanada och en amerikansk chokladtårta. En del svenskinspirerat fanns också på det frestande fikabordet.

Tack alla för ett gott samarbete – i mer än en bemärkelse. Traditioner är till för att hållas och vi ser redan fram emot nästa års projekt.