Studentbalen 2016 – här är bilderna

Bal2016-165

Årets studentbal har nu gått av stapeln för Europaskolan Strängnäs. Det blev en mycket minnesvärd kväll på Sundbyholms slott, med middag och dans.

Balkvällen bjöd på både sol och regn när ekipagen anlände till slottet, fredagen den 3 juni. Traditionsenligt kom eleverna i klänning, kostym, frack eller smoking. Föräldrar och anhöriga hade också samlats för att se den högtidliga ankomsten.

Bal2016-161

Kvällen inleddes sedan med salut av slottets kanoner och välkomstskål. Så samlades eleverna vid vattnet för mingel, följt av fotografering och intåg på röda mattan.

Bal2016-192

Inne på slottet väntade middagen med en delikat trerättersmeny. Den avnjöts tillsammans med rektor och lärare, kompletterat av tal, musik och sång.

Bal2016-287

Bland gästerna fanns även förre hovintendenten Hans Norlén, som utbildat eleverna i vett och etikett. Detta, tillsammans med skolans danslektioner, kom till stor nytta under kvällen. Efter middagen fortsatte nämligen kvällen med wienervals, följt av mer moderna tongångar i sommarnatten.

En särskild eloge vill vi ge Studentkommittén med toastmaster Simon Cederholm, för mycket bra arrangemang och förberedelser.

Här kan du se bilderna från studentbalen 2016 >
Samtliga bilder kan beställas i högre upplösning av fotografen P-O Rosén.

Varmt tack allihop för en fantastisk kväll!

Bilder från tidigare års studentbaler kan du se via sidan Studentbaler, här på skolans webbplats >