Studentbalen 2015 – här är bilderna

Lr_006Årets studentbal har gått av stapeln för Europaskolan Strängnäs. På Sundbyholms slott samlades avgångseleverna fredagen den 29 maj, för en högtidlig kväll med middag och dans.

I år bjöd vädret på solsken när ekipagen närmade sig slottet. Par efter par av ståtliga gäster anlände,
i smoking, frack, kostym eller klänning.

Så inleddes kvällen med salut av slottets kanoner och välkomstskål. Eleverna gick också ner mot vattnet för mingel, följt av fotografering.

Efter att paren fått gå på röda mattan, väntade middag inne på slottet. Här avnjöt avgångsklasserna en trerättersmeny, tillsammans med rektor och lärare. Det bjöds också på middagsunderhållning i form av tal, musik och sång.

Balen fortsatte sedan traditionsenligt med wienervals, som eleverna fått träna på i skolan. Därefter var det dags för mer moderna tongångar, medan natten föll över Sörmland.

Här kan du se bilderna från studentbalen 2015 >
Samtliga bilder kan beställas i högre upplösning av fotografen P-O Rosén.

Tack alla för en minnesvärd kväll!

Läs mer i Eskilstuna-Kuriren som skrivit om balen här >
Bilder från tidigare års studentbaler kan du se via sidan Studentbaler, här på skolans webbplats >