Student och skolavslutning på Europaskolan Strängnäs

Nu har de tagit studenten, våra treor på Europaskolan Strängnäs! Onsdagen den 8 juni sprang de ut i solsken och konfetti. Den stämningsfulla avslutningen följde två dagar senare, i Strängnäs domkyrka.

Utspring2016-218

Studenten började på tisdagen med ett klassiskt ”förhör” på Ångbåtsbron, följt av mösspåtagning och Studentsången.

På studentdagen sken solen över Europaskolan Strängnäs. Familj och vänner stod redo med plakat och blommor, medan ”School’s Out” dånade ur högtalarna.

Utspring2016-50

Så var det dags för ”fönsterflaxet”, då eleverna under jubel visade sig i skolans fönster. Konfettin virvlade i vinden och stämningen var på topp, när det slutligen var dags för utspring.

Utspring2016-118

Klass efter klass sprang sedan ut i glädjeyra, till egenhändigt vald musik. Därefter följde studentmarschen till blåsorkester genom staden, innan det var dags att äntra flaken för fordonskortege.

Utspring2016-133

På fredagen var det högtidlig skolavslutning i Strängnäs domkyrka. Här varvades stämningsfull sång och musik med tal samt utdelning av stipendier, till de som särskilt utmärkt sig under året.

EuS2016-133

Varmt tack till alla som gjorde dessa dagar till ett minne för livet! Vi vill också önska våra studenter all lycka på den fortsatta vägen i livet.

Här är länkarna till alla bildspel från studenten och skolavslutningen:

Studenten, med avslutningslunch och utspring >
Skolavslutning i Strängnäs domkyrka >
Betygsutdelning i Djäknehallen >