Student och skolavslutning för Europaskolan Strängnäs

ES-Studenten_2015_3

Nu har de tagit studenten, våra treor på Europaskolan Strängnäs! Onsdagen den 3 juni sprang de ut
i solsken och konfetti. Den stämningsfulla avslutningen följde två dagar senare, i Strängnäs domkyrka.

Studenten började med ett klassiskt ”förhör” på Ångbåtsbron, följt av mösspåtagning och Studentsången.

ES-Studenten_2015_

På studentdagen tittade solen fram lagom till utspringet. Familj och vänner stod redo med plakat och blommor, medan ”School’s Out” dånade ur högtalarna.

Så var det dags för ”fönstertitten”, då eleverna under jubel visade sig i skolans fönster. Konfettin virvlade i vinden och stämningen var på topp, när det slutligen var dags för utspring.

ES-Studenten_2015_2

Klass efter klass sprang sedan ut i glädjeyra, till egenhändigt vald musik. Därefter följde studentmarschen till blåsorkester genom staden, innan det var dags att äntra flaken för fordonskortege.

I Strängnäs domkyrka blev det en högtidlig avslutning på fredagen. Här varvades stämningsfull sång och musik med tal samt utdelning av stipendier, till de som särskilt utmärkt sig under året. Det blev också avtackning av några lärare som i år lämnar oss för att gå i pension.

Varmt tack till alla som gjorde dessa dagar till ett minne för livet! Vi vill också önska våra studenter
all lycka på sin fortsatta väg i livet.

Här är länkarna till alla bildspel från studenten och
skolavslutningen:

Studentförhör på Ångbåtsbron (med mösspåtagning) >