Steffi Jeraldo släpper debutsingel i USA

En av Europaskolan Strängnäs tidigare elever gör karriär i musikbranschen. Det är Steffi Jeraldo, som är professionell låtskrivare i USA. Efter uppmärksamhet från amerikanska medier släpper hon nu sin debutsingel!

Musik är ett stort intresse hos Steffi Jeraldo, som tog studenten vid Europaskolan Strängnäs år 2011.

Efter studenten flyttade hon till USA för att studera låtskrivning vid prestigefyllda Berklee College of Music i Boston. Under sin tid på Berklee skrev hon en låt för att stödja de drabbade i bombattackerna i Boston Marathon 2013. Låten uppmärksammades i SVT och flera stora amerikanska medier, bland annat CNN, CBS och Boston Globe.

Steffi Jeraldo tog sin examen 2015. Därefter flyttade hon till Nashville, som är country- och populärmusikens absoluta mecka i USA. Här arbetar hon i dag som professionell låtskrivare, både åt andra artister och sig själv.

I januari 2017 släppte hon sin debutsingel “Wiser”, vilket är första releasen från hennes efterlängtade EP som kommer senare i år.

Här kan du lyssna på Steffi Jeraldo med låten “Wiser”. >

Grattis till din debutsingel, Steffi! Vi är så stolta över dig och önskar dig stort lycka till i fortsättningen.