Sommarhälsning från rektor på Europaskolan Rogge: Kunskap och klokskap under ett år i Roggeanda

ER2016-82

Då har vi genomfört ännu ett spännande läsår på Europaskolan Rogge. Den korta tid som jag har hunnit vara rektor har jag fokuserat på att lära känna elever och personal och att förbereda nästa läsår. Men en sak är säker, det vet jag redan nu: Jag är mycket imponerad av alla, såväl elever som lärare och övrig personal.

De elever jag har mött är artiga, positiva och fulla av energi. När de nu har gått på sommarlov är de påfyllda med en massa ny kunskap och klokskap. Eleverna har under året dessutom, gång på gång, visat att de är mycket kunniga när de jämförs med elever från andra skolor. Vi vann mängder av priser i Kängurutävlingen i matematik, vi gick till regionsfinal i Teknikåttan och vi hade mycket fina resultat i mellanstadiets stora fotbollsturnering i Strängnäs kommun. Dessutom vann vi tredje pris i regionen i Sveriges största matematiktävling Phytagoras Quest.

Extra roligt är att eleverna alltid uppträder som föredömen när vi är ute och tävlar eller gör studiebesök. De är duktiga, artiga och proffsiga och tar hand om varandra, det är Roggeanda!

Under sommarlovet hoppas jag att ni alla tar er tid att vila, sola, bada, äta glass och umgås med era kompisar. Och om det trots allt skulle regna någon dag, läs en bok! Skärmarna hinner ni med i höst när det är kallt och blåsigt ute. Välkomna tillbaka i augusti, fulladdade med energi för ett nytt läsår! Jag ser redan fram emot att träffas då.

Glad sommar!

Marcus Lindvall